Preparate carne

Preparate carne

Șnițel somnoros cu garnitură de praz foarte dulce și aromat

- ingrediente -

 
  •   șnițele
  • 1 kg cotlet feliat 
  •  sare 
  •  piper 
  •  ulei de măsline 
  •  zeamă lămâie 
  •  făină 
  •  pesmet 
  •  ouă 
  •  sos de praz 
  •  4-5 fire praz verde 
  •  200 ml vin alb dulce 
  •  ulei de măsline 
  •  300 gr ciuperci  
  •  400 ml smântână de gătit 
  •  100 gr parmezan 
  •  piure 
  •  1 kg cartofi albi 
  •  1 felie dovleac 
  •  lapte 
  •  unt 
  •  sare 
  

- mod de preparare -

  Feliile de cotlet se condimentează cu sare, piper și zeamă de lămâie. Se lasă așa până se pregătește sosul. 

 Prazul se curăță, se spală și se taie rondele subțiri. Se pun la călit în ulei de măsline. Se lasă câteva minute, apoi se toarnă vinul dulce peste praz.

Dacă nu aveți un vin dulce, puteți adăuga 1/2 linguriță cu zahăr. Se lasă se se evapore alcoolul, apoi se adaugă ciupercile curățate și tăiate un jumătăți.

Se lasă să se rumenească și acestea puțin, după care se adaugă smântâna și se lasă câteva minute pe foc să se întrepătrundă aromele. Se potrivește gustul cu sare și piper, apoi se dă deoparte și se rade mult parmezan.

Se mai adaugă un praf de piper și se lasă deoparte. 

 Cartofii și dovleacul se curăță, se taie cuburi și se pun împreună la fiert, în apă clocotită. Se lasă până se pătrund, apoi se strecoară, se pasează fin. Se adaugă lapte și unt și se potrivește gustul cu sare și piper.  

 ?nițelele se trec prin ou, făină și pesmet și se prăjesc în ulei încins. Se scot pe o hârtie absorbantă. 

 Se servesc alături de garnitură de piure dulceag și sos savuros de praz. 

 O încantare maxima pentru papile acest preparat! 

 Să vă fie de folos! 

  
Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest