Preparate carne

Preparate carne

Varză acră călită, servită cu cartofi natur și cârnați afumați

- ingrediente -

 Inspirată din modul de servire al austriecilor, ne vom delecta cu rețeta Varză acră călită, servită cu cartofi natur și cârnați afumați.

Iată ce ne trebuie pentru rețeta Varză acră călită, servită cu cartofi natur și cârnați afumați:

  • 1 varză murată
  • 1 ceapă
  • 100 ml ulei
  • boabe de piper
  • cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 500 gr cartofi
  • sare
  • 50 gr unt
  • pătrunjel verde
  • 500 gr cârnați afumați

- mod de preparare -

 Pentru a prepara varza acră călită, se toacă varza fideluță, se scurge bine, iar dacă este prea acră se mai ține 20-30 de minute în apă rece. Dar este foarte bună acră. Se încinge uleiul și se călește o ceapă tocată mărunt în el, apoi se adaugă varza bine scursă, puțin cimbru, boabe de piper și foile de dafin. Se amestecă bine și se dă varza la cuptor, la foc mai mic timp de o oră. 

Pentru a prepara cartofi natur, se curăță cartofii, se toacă cuburi și se fierb în apă rece cu sare până se pătrund. Spre final de fierbere se adaugă untul. Cartofii se scurg și se așază pe platoul cu varza acră călită.  Se presară pătrunjel verde peste cartofi și se servesc alături de cârnați afumați, prăjiți sau preparați la grătar.

Puteți opta pentru a prepara varză călită, proaspătă. Va fi la fel de delicioasă.

Să vă fie de folos!

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe