Preparate fără carne

Preparate fără carne

Cartofi la cuptor serviți cu sos de ceapă caramelizată. Un preparat de post, ușor și gustos!

- ingrediente -

Pur și simplu delicioși acești cartofi la cuptor serviți cu sos de ceapă caramelizată, alături de o salată, perfecți pentru o masă de post!

  • 1 kg cartofi
  • 2 buc. ceapă roșie
  • 1 lingură zahăr
  • ulei de măsline
  • oțet balsamic
  • oregano
  • cimbru
  • busuioc
  • rozmarin
  • sare

- mod de preparare -

 Curățăm cartofii, îi spălăm și îi feliem pe lung.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt, așezăm cartofii, îi stropim cu ulei de măsline, presărăm sare și rozmarin si dăm tava la cuptor pentru 40 de minute. la 180 de grade.
Amestecăm oțetul cu oregano, busuioc și cimbru si il punem intr-un vas cu capac pe care îl agităm din când in când.
Tocăm ceapa solzișori și o punem la călit în ulei de măsline.
Când devine translucidă, adăugăm zahărul și amestecăm până la topirea acestuia, apoi picurăm, treptat si oțetul, amestecând continuu.
Ridicăm ceapa caramelizată de pe foc și glazurăm cu ea, cartofii scoși din cuptor.

Servim deliciosul preparat, alături de o salată sau murături.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest