Preparate fără carne

Preparate fără carne

Cartofi țărănești, o mâncare ușoară, perfectă pentru orice moment!

- ingrediente -

  •  1 kg cartofi
  • 500 g roșii
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 fir ceapă verde (sau ceapă roșie)
  • 1 fir usturoi verde
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 3-4 frunze de busuioc
  • 120 ml ulei

- mod de preparare -

 Se spală bine cartofii și se pun la fiert cu coajă cu tot, în apă cu sare.

Se curăță și se toacă mărunt ceapa și morcovul, apoi se călesc în ulei, până încep să se pătrundă.

Se adaugă 3/4 din roșii, curățate de coajă și pasate și se fierbe un sos scăzut, care se asezonează cu sare, piper, frunze de busuioc și cățeii de usturoi răzuiți.

Cartofii fierți se curăță și se taie în cuburi, apoi se adaugă în sos.

Se asezonează cu cimbru și se lasă la foc încet 10-15 minute, timp în care se adaugă și restul de roșii tăiate în cuburi.

Cartofii țărănești se servesc cu ceapă verde și usturoi verde tocate mărunt, alături de brânzeturi, salată sau de murături.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest