Preparate fără carne

Preparate fără carne

Piure de spanac

- ingrediente -

  •  1 kg frunze crude spanac
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri amidon sau făină
  • sare
  • 2 căţei de usturoi
  • 4 linguri ulei

- mod de preparare -

 Se spală spanacul şi se rup cozile. Se pune o oală mare cu apă la încălzit; când apa dă în clocot, se pune spanacul, lăsând să se opărească 10-15 minute. Se scoate într-o strecurătoare şi se apasă uşor, să se strecoare bine.

Se toacă mărunt. Într-o cratiţă, se prăjeşte usturoiul tăiat felii în uleiul încins, apoi se scoate şi se aruncă. Se adaugă spanacul tocat şi se amestecă puţin.

Se pune făina într-un bol, se adaugă puţin câte puţin laptele, apoi se toarnă câte un pic din compoziţie peste spanac, amestecând mereu.

Se dă gust cu sare, apoi se serveşte, de regulă, cu ochiuri. Laptele poate fi înlocuit cu smântână.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest