Preparate fără carne

Preparate fără carne

Rețetă de post: Ciuperci umplute cu cartofi condimentați

- ingrediente -

 Simple și ușor de preparat, aceste ciuperci umplute cu cartofi condimentați, pot constitui baza unei mese de post.

  • 1 kg ciuperci champignon, albe
  • 3 cartofi
  • 1 căpățână usturoi
  • sare
  • ulei de măsline
  • rozmarin
  • cimbru
  • piper
  • mărar

- mod de preparare -

 Spălăm ciupercile, le rupem codițele și le lăsăm să se scurgă.
Cartofii îi curățăm, îi spălăm și îi tăiem în cuburi.
Usturoiul îl curățăm și îl tocăm mărunt.
Condimentăm cartofii cu rozmarin, cimbru, piper măcinat și sare.
Îi stropim și cu puțin ulei de măsline.
Așezăm ciupercile în forme de brioșe, punem în ele bucățele de usturoi și sare, apoi le umplem cu cartofii condimentați.
Tocăm mărar și presăram peste cartofi.
Le dăm la cuptor pentru 40-50 de minute.
Cartofii vor absorbi zeama de ciuperci și vor avea un gust demențial.
Codițele ciupercilor le tocăm și le călim cu puțină ceapă, sau le strecurăm printre cartofi.

Servim delicioasele ciuperci umplute cu cartofi condimentați, alături de o salată de legume, sau de murături.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest