Preparate fără carne

Preparate fără carne

Sos de roşii

- ingrediente -

  •  7 linguri unt
  • 100 g morcovi
  • 100 g ceapă
  • 200 g pastă de roşii
  • 2 căţei usturoi
  • 20 g zahăr
  • un buchet aromat (pătrunjel, tarhon, dafin )
  • sare
  • piper

- mod de preparare -

 Se toacă ceapa şi se rumeneşte în 4 linguri unt.
Se adaugă morcovii, tocaţi mărunt, se acoperă vasul, se continuă călirea, 15 minute.
Se pune în vas pasta de tomate, se adaugă usturoiul întreg, buchetul aromat, sare, piper şi zahăr.
Se fierbe la foc mic 25 de minute, apoi se scot buchetul aromat şi usturoiul.
Restul ingredientelor se mărunţesc cu blenderul, apoi se pun într-un vas bain-marie.
Se adaugă 3 linguri unt şi se lasă la cald până în momentul servirii (cu paste făinoase, preparate din carne etc.)

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest