Preparate fără carne

Preparate fără carne

Vinete gratinate cu sos de roșii și brânzeturi

- ingrediente -

  •  3-4 vinete potrivite
  • sare
  • piper
  • frunzede busuioc
  • 200 g mozzarella rasă
  • 100 g parmezan ras
  • 150 g sos de roșii
  • 3-4 căței de usturoi
  • 50 ml ulei

- mod de preparare -

 Vinetele se spală bine și se taie în jumătăți longitudinale.

Se presară cu sare și se lasă 10 minute să mai elimine din apă, apoi se șterg cu prosoape absorbante.

Se prepară apoi pe grill pentru 2-3 minute, doar pe partea interioară, apoi se așază într-o tavă, cu partea interioară în sus și se ung cu un mujdei preparat din usturoi cu sare, piper și ulei.

Peste mujdei se întinde un strat din sosul de roșii, sau în lipsa acestuia se pot așeza rondele de roșii proaspete, câteva frunze de busuioc, apoi brânzeturile rase și se dau la cuptor pentru 7-8 minute, la 180 de grade.

Se servesc fie simple, sau ca garnitură la diverse fripturi.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest