Supe și ciorbe

Supe și ciorbe

Borș de pește

- ingrediente -

Foarte gustos și la mare căutare acest borș de pește, nu trebuie să mergem să-l servim neapărat în zona Dunării și a mării Negre, ci îl putem prepara în bucătăria noastră, după gustul și pofta inimii! 

  • 1 kg pește( somon sau crap)
  • 2 cepe galbene
  • 1 morcov
  • 1/2 rădăcină de ţelină
  • 2 cartofi medii
  • 1 l borș
  • sare, după gust
  • 1 legătură leuștean
  • 1 ardei iute

- mod de preparare -

 Se toacă ceapa și morcovul și se călesc în puţin ulei, apoi se adaugă ţelina tocată cubulețe și se călește și ea cam 2-3 minute.
Apoi se adaugă apă fierbinte, cam 2-2,5 l.
Când legumele sunt bine pătrunse se adaugă cartofii tăiaţi cuburi şi se potrivește gustul ciorbei cu sare.
Se adaugă bucățile de pește și borșul fiert, în prealabil, pentru 30 de minute.
Se mai lasă ciorba pe foc până când carnea de pește este fiartă și se mai asezonează cu cele necesare, după gust.
La final se adaugă leuşteanul verde, tocat, chiar și lujerii acestuia și rondele de ardei iute.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest