Aperitive

Aperitive

Plăcintă cu praz

- ingrediente -

  •  un pachet de foi congelate de aluat franţuzesc (foitaj)
  • 4 bucăţi de praz
  • 200 g telemea de oaie
  • 5 ouă
  • 200 ml smântână
  • piper
  • verdeaţă

- mod de preparare -

 Se dezgheaţă (se scoate din congelator si se pune în frigider cu o zi înainte) aluatul. Se taie prazul rondele subţiri si se pun la călit în puţin ulei, circa10 minute, să se înmoaie.
Se lasă la răcit.
Se rade brânza, se amestecă împreună cu ouăle, se adaugă prazul călit, piper, smântână, verdeaţa tocată mărunt. Dacă brânza este veche, nu se mai pune sare. Între timp, cuptorul s-a încălzit la 200 grade Celsius.
Se taie aluatul franţuzesc în două foi; se pune prima foaie în tavă, se înţeapă puţin cu furculiţa, se toarnă compoziţia si se acoperă cu a doua foaie.
Se unge cu unt, se taie în porţii si se dă la cuptorul încins, circa 35 minute.
Plăcinta cu praz este delicioasă mâncată cu iaurt de oaie.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest
Redustore - produse pentru casă

vezi mai multe