Conserve și murături

Conserve și murături

Pastă de roșii cu ardei copți, perfectă pentru sosuri

+2 click pentru
galerie

- ingrediente -

 Preparată cu roșii de grădină bine coapte, nu din cele de seră, pasta de roșii cu ardei copți va fi o delicatesă folosită la diverse sosuri pentru paste, fripturi și garnituri.

  • 10 kg roșii de grădină bine coapte
  • 5 kg ardei capia, copți
  • 1 ceapă mare, galbenă
  • 100 ml ulei
  • 75-100 g zahăr
  • 2 linguri oțet
  • sare după gust
  • 2-3 căței de usturoi
  • piper
  • cimbru uscat
  • busuioc uscat

- mod de preparare -

 Roșiile bine spălate se toacă în sferturi și se trec prin separatorul de semințe.
Ardeii copți și curățați se trec prin mașina de tocat.
Se călește ceapa tocată mărunt în ulei, stropind-o din când în când cu zeamă de la ardeii copți și se adaugă peste ea usturoiul răzuit.
Când ceapa este bine înmuiată se adaugă puțin zahăr, se amestecă bine până la topirea acestuia, așa încât ceapa să capete gust de caramelizat și se adaugă oțetul( balsamic de preferință).
Se adaugă ardeii și roșiile și se fierbe pasta de roșii cu ardei copți, până se îngroașă consistent.
Pe parcurs, se potrivește gustul cu sare, zahăr și condimente.
Pasta de roșii cu ardei copți se pune fierbinte în borcanele sterilizate, care fie se mai dau la cuptor pentru 6-7 minute, lăsându-le în cuptor până la răcirea lor definitivă, fie se învelesc bine în pături și de asemeni se lasă acolo până se răcesc.
Are un gust dulce-picant și poate fi folosită mai ales la sosurile pentru paste, dar și la mâncăruri și alte sosuri.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest