Deserturi

Deserturi

Dovleac copt, răsfățul culinar al toamnei

- ingrediente -

Haideți să ne amintim de copilărie când ne răsfățam cu dovleac copt, plin de aromă și culoare!

  • 1 dovleac
  • scorţişoară
  • zahăr
  • coajă de lămâie
  • ulei

- mod de preparare -

 Tăiem dovleacul în felii mai mari și îndepărtăm semințele pe care le vom coace separat, presărate cu sare.

Așezăm feliile de dovleac într-o tavă unsă cu ulei și le presărăm cu zahăr, scorțișoară și coajă de lămâie, apoi le coacem în cuptorul preîncâlzit, la 150 de grade, pentru aproximativ o oră, sau în funcție de tipul dovleracului.

Miezul dovleacului trebuie să se pătrundă bine, iar deasupra să se formeze o ușoară crustă.

Servim dovleacul copt, cald sau rece, simplu sau uns cu miere, ori cu diverse sosuri picante, cum ar fi dulceața de ardei iute.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest