Antena Căutare

ESM - Mecanism de securitate pentru "Zona euro"

Mecanismul European de Stabilitate (ESM), destinat protejarii "Zonei euro" de criza datoriilor, a fost ratificat de ministrii Finantelor din statele membre ale Uniunii Europene. De acest acord nu vor beneficia insa decat care au ratificat un pact de disciplina bugetara consolidata.

ESM este destinat sa inlocuiasca permanent Fondul European de Stabilitate Financiara (EFSF) din "Zona euro", fiindu-i alocate 80 de miliarde de euro fonduri proprii. Iar acordul semnat la Bruxelles stabileste regulile de functionare ale Mecanismului.

Astfel, pentru a beneficia de ajutorul financiar al ESM, va fi necesar ca statele participante sa ratifice pactul ce consolideaza disciplina bugetara a zonei euro, care urmeaza sa fie semnat la inceputul lui martie.

Intre intrarea in vigoare a ESM (iulie 2012) si incetarea FESF (jumatatea lui 2013), puterea de imprumut a celor doua sisteme va fi de 500 de miliarde de euro.

Forbes: Situatia din Romania, mai grava decat cea din Grecia... Fed a luat decizia istorica de a stabili o tinta de inflatie de 2%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x