Preparate carne

Preparate carne

Ruladă din carne de porc umplută cu ficat și ciuperci cu ceapă. Gustoasă și aspectuoasă, i-ar sta bine pe orice masă festivă

- ingrediente -

 Cu gust bun și aspect plăcut, o astfel de ruladă din carne de porc umplută cu ficat și ciuperci cu ceapă, s-ar încadra perfect printre fripturile unei mese festive.

  • 1 kg fleică de porc împănată
  • 500 g ficat de porc
  • apă
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 500 g ciuperci champignon
  • 1 ceapă
  • ulei

- mod de preparare -

 Carnea de porc se filetează, se presară cu sare, piper, boia de ardei, se înfășoară ăn folie alimentară și se dă la rece pentru câteva ore.

Ficatul de porc se fierbe în apă cu sare, boabe de piper, foi de dafin și cimbru, apoi se scurge și se trece prin blender.

Ciupercile se spală, se toacă mărunt și se trag la tigaie cu ceapa tocată solzișori, în puțin ulei.

Se amestecă apoi cu ficatul pasat.

Se scoate carnea din frigider, se întinde și se așază amestecul rezultat la un capăt, apoi se rulează.

Se leagă strâns cu sfoară de bucătărie și se rumenește pe toate părțile la tigaia unsă cu puțin ulei.

Apoi se dă la cuptor, mai întâi acoperită cu folie de aluminiu, într-o tavă de ceramică unsă cu ulei, pentru 60 de minute, la 150 de grade.

După acest interval, se îndepărtează folia și se mai lasă rulada din carne de porc umplută cu ficat și ciuperci cu ceapă, 15 minute să prindă crustă.

Se lasă să se tempereze, apoi se porționează.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest