Salate

Salate

Salată de sfeclă roșie, coaptă

- ingrediente -

Salată de sfeclă roșie, coaptă, este o salată dulce-acrișoară ce poate fi servită mai ales cu brânzeturi, dar și cu diverse fripturi și garnituri.

  • 3-4 sfecle mici, roșii
  • sare
  • piper
  • boabe de coriandru
  • boabe de muștar
  • 3 linguri zahăr
  • 2 linguri oțet balsamic
  • 3 linguri vin roșu
  • 1 lingură ulei de măsline

- mod de preparare -

 Sfeclele se spală bine pe coajă, se zvântă și se dau la cuptor, pe hârtie de copt, la 150 de grade, pentru aproximativ o oră, sau până sunt bine pătrunse.

Se curăță apoi, de coajă și se taie în felii subțiri, sau se dau pe răzătoarea mare, după preferințe ți se pune în borcane.

Se pun, într-un vas, pe foc: zahărul, puțină sare, oțetul balsamic, vinul și condimentele zdobite și se fierb pentru 2-3 clocote.

Se adaugă acest dressing fierbinte peste sfeclă și înfiletează capacele.

În câteva ore este gata de servit.

Ți-e poftă de un show culinar sau vrei sa găsești cele mai savuroase rețete? Vezi rețetele tale preferate și nu numai pe canalul exclusiv dedicat pasionaților de gastronomie – Cook and Play.
Gătește 24/24 acum cu AntenaPlay.

facebook whatsapp twitter pinterest