Antena Căutare

Rețeta de drob fără carne pentru masa de Paște. Preparatul vegetarian este savuros și hrănitor

Pentru cei care nu consumă carne sau nu agreează carnea de miel, am pregătit o rețetă de drob vegetarian. În locul drobului tradițional, puteți opta pentru aceasta variantă savuroasă și ușor de pregătit.

colaj de imagini cu drob vegetarian si masa aranjata cu oua vopsite de paste 2023 Galerie
Pentru cei care nu consumă carne sau nu agreează carnea de miel, am pregătit o rețetă de drob vegetarian. În locul drobului tradițional, puteți opta pentru aceasta variantă savuroasă și ușor de pregătit. | Shutterstock.com

În loc de carne, drobul vegetarian conține ciuperci tăiate mărunt, care sunt amestecate cu mai multe condimente, printre care ceapă, usturoi, făină și care se coace într-o tavă tapetată cu făină. Rezultatul este delicios și hrănitor.

Citește și: Rețeta de cozonac pufos a lui Florin Dumitrescu pentru Paște 2023. Ingrediente și cum se prepară desertul

Rețeta de drob fără carne pentru masa de Paște 2023

Cu carne de miel, de porc, de pasăre sau doar din legume, drobul ocupă loc de cinste pe masa de Paște. Dacă dorești să gătești un drob vegetarian, îți recomandăm să încerci rețeta de mai jos.

Rudele sau prietenii vor fi încântați de preparatul ușor, dar și foarte delicios. Ai nevoie doar de câteva ingrediente, iar rezultatul va fi unul de excepție.

Ba mai mult, este ușor de pregătit, iar timpul de preparare este scurt. Iată care sunt pașii pentru a prepara rețeta de drob cu ciuperci pentru cei care nu mănâncă deloc carne, dar care vor să se bucure de bunătățile pascale.

Citește și: De ce e bine să îmbraci haine noi de Paște 2023. Mulți credincioși nu cunosc adevăratul motiv

Ingrediente rețetă de drob fără carne:

Pentru a prepara drobul delicios fără carne ai nevoie de câteva ingrediente. Iată ce îți trebuie pentru a găti drobul vegetarian:

  • 500 g ciuperci proaspete
  • 3 cepe
  • 2 căței de usturoi
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • 2 linguri de făină
  • 1/2 cană de supă de legume
  • sare și piper, după gust
  • ulei pentru gătit.

Citește și: Tradiții în Săptămâna Mare 2023. Ce obiceiuri există pentru fiecare zi din Săptămâna Patimilor

Cum se prepară drobul fără carne pentru Paște 2023

Pentru început, trebuie să cureți ciupercile și să le tai în bucăți mici. Într-o tigaie încinsă cu ulei, prăjește ciupercile la foc mic până când își pierd din volum și încep să se rumenească. Apoi adaugă ceapa tăiată și amestecă bine.

Următorul pas constă în adăugarea condimentelor. E timpul să pui sare, piper, usturoi tocat mărunt și gătește amestecul timp de câteva minute, până devine ceapa translucidă.

Citește și: Trei zodii care își găsesc jumătatea până la Paște sau trec la o nouă etapă în relație. Ei au noroc în iubire în Săptămâna Mare

După ce iei tigaia de pe foc, adaugă făină și amestecă bine până când compoziția devine omogenă. Acum poți transfera amestecul de ciuperci într-o tavă de copt tapetată cu făină. Toarnă supa de legume peste ciuperci și presară pătrunjel proaspăt tocat.

Acoperă tava cu folie de aluminiu și las-o 30 de minute la cuptor. Temperatura ideală este 150 de grade Celsius.

După cele 30 de minute, îndepărtează folia și mai lasă drobul 10-15 minute până când suprafața devine auriu închis. Poftă bună și Paște fericit!

Alte rețete de Paște care te-ar putea interesa

În rândurile următoare găsești mai multe rețete de preparate pentru masa de Paște:

Rețeta de cozonac pufos a lui Florin Dumitrescu pentru Paște 2023. Ingrediente și cum se prepară desertul... Rețeta pentru o friptură de miel suculentă a lui Chef Sorin Bontea. Care e ingredientul secret pe care îl folosește...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x