Antena Căutare

Reteta: Paine prajita cu ricotta, sos de rucola si seminte de pin

Un aperitiv delicios si foarte simplu de facut! Pofta buna!

Ingrediente


½ sau 1 catel de usturoi, tocat grosier
50g de rucola
20g frunze proaspete de busuioc
1 lingura de capere in saramura, scurse
coaja rasa de la 1 lamaie, sucul de la ½ lamaie
3 linguri ulei de masline extravirgin, plus extra pentru servit
1 lingura seminte de pin prajite
100g de ricotta
paine taraneasca pentru servit

Preparare

1. Se asaza laolalta intr-un robot fileurile de ansoa, usturoiul, busuiocul, rucola, caperele, coaja, sucul de lamaie si uleiul de masline si se mixeaza pana cand se obtine un sos verde deschis, nu foarte omogen. Se amesteca cea mai mare parte din semintele de pin in sos, se transfera totul intr-un bol pentru servit si se presara deasupra restul de seminte.

2. Se asaza ricotta intr-un bol, se asezoneaza cu sare si piper si se bate pana cand devine pufoasa si usoara. Se asaza cu o lingura intr-un bol pentru servit, se stropeste cu ulei de masline si se rasneste deasupra putin piper proaspat.

3. La ora mesei se incalzeste grillul la maximum. Se taie felii de paine, se asaza intr-o tava si se lasa la cuptor doua minute pe fiecare parte pana cand devin aurii si crocante. Se stropesc cu ulei de masline, se presara cu sare de mare si se servesc cu ricotta si sos.

Citeste si alte retete interesante pe Good Food

Ingrediente chinezesti - pentru un plus de savoare in mancare... Fa curatenie in trusa de farduri! Afla ce termen de valabilitate are fiecare produs!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x