Antena Căutare

Un bărbat a fost dat afară din avion după ce a refuzat să se așeze lângă o femeie. De ce a dat acum în judecată compania aeriană

Un bărbat dă în judecată compania aeriană cu care ar fi trebuit să zboare la New York. Bărbatul a refuzat să stea lângă o femeie, ca urmare a convingerilor sale religioase și a fost dat afară din avion.

Avion, pasageri, scaune
Un bărbat a fost dat afară din avion după ce a refuzat să se așeze lângă o femeie | Shutterstock

Rabinul Abraham Lunger, un evreu ortodox din New York, a dat în judecată compania aeriană cu care ar fi trebuit să călătorească, acuzând-o de discriminare religioasă. Procesul a pornit de la un incident în care Lunger a fost dat afară din avionul care urma să decoleze de la Palm Springs la New York, după ce a cerut schimbarea locului pentru a evita să stea lângă o femeie, invocând convingerile sale religioase, potrivit jpost.com.

Purtând ținuta tradițională, care includea o haină și o pălărie neagră peste perciuni, Lunger călătorea împreună cu cele două fiice ale sale. Locurile lor nu erau împreună și, în ciuda eforturilor sale, bărbatul nu a reușit să obțină locuri alăturate. Personalul companiei aeriene i-a sugerat că ar putea aranja un schimb cu un alt pasager de la bord, se arată în plângerea ajunsă în Instanță.

Citește și: Avion de pasageri cu aproape 200 de locuri surprins pe strazile din capitală. În ce va fi transformat de noul proprietar

Motivul pentru care bărbatul nu a vrut să stea lângă o femeie în avion

Ca urmare a convingerilor sale religioase, evreul nu poate sta lângă o femeie decât dacă îi este rudă de sânge, sau soție.

Când a văzut că o femeie se pregătea să se așeze lângă el în avion, evreul s-a ridicat și a așteptat pe culoar, încercând să facă schimb cu cineva, pentru a sta lângă un bărbat. Când l-a văzut, o însoțitoare de zbor i-a cerut să revină la locul său. Potrivit plângerii bărbatului, însoțitoarea a țipat și nu a acceptat explicațiile lui legate de convingerile religioase, insistând să revină la locul său, deși un alt pasager acceptase să facă schimb de loc.

Citește și: Un pasager rămas blocat în toaleta avionului pe întreg zborul a primit un bilet pe sub ușă. Ce a putut să-i scrie o stewardesă

În urma altercației cu însoțitoarea de bord, pilotul a intervenit, invocând potențialele probleme de greutate și echilibru ca motiv pentru care schimbarea locurilor nu era permisă. Refuzul lui Lunger a dus la decizia pilotului de a-l da afară din avion. Ulterior, compania i-a lăsat pe Lunger și pe fiicele sale blocați în Palm Springs, potrivit plângerii.

Citește și: Cât au ajuns să coste un sendviș, o cafea și o apă pe Aeroportul Otopeni. Prețurile se compară cu biletele de avion

Compania aeriană nu a comentat situația, din cauza procesului aflat în desfășurare. „Compania este mândră să deservească milioane de clienți în fiecare an din diferite medii. Facem tot posibilul pentru a satisface diferitele solicitări ale clienților noștri, asigurându-ne în același timp că toți clienții beneficiază de experiența pe care o așteaptă", a spus compania aeriană într-un comunicat.

Vezi mai multe ştiri externe în secţiunea de pe observatornews.ro

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x