Antena Căutare

Primarul elev in clasa a XIV-a! Cum este posibil acest lucru?

Dupa ce a castigat primaria comunei Turburea, din judetul Gorj, Ion Barca are un alt hop de trecut in luna august. La 48 de ani el este inscris la Grupul Scolar Barsesti in clasa a XIV-a si trebuie sa-si ia corigentele pentru a reusi sa dea examenul de bacalaureat.

Reales in functie zilele acestea, domnul Barca este elev la Grupul Scolar Barsesti la profilul Resurse naturale si protectia mediului, domeniul "Tehnician in agricultura", intr-o clasa speciala, pe ruta progresiva.

Desi pare greu de inteles cum poate cineva sa fie elev in clasa a XIV-a (da, ati citit bine!), calculul este simplu. Elevii care au terminat Scoala de Arte si Meserii (SAM) clasele a 9-a si a 10-a, apoi Anul de completare, clasa a 11-a, s-au inscris si isi continua studiile la liceu urmand clasele a 12-a, a 13-a la zi, sau si clasa a 14 -a, la forma de invatamant seral.

Cei de la ruta progresiva au programele analitice, adica disciplinele de studiu din trunchiul comun si o parte din curriculum diferentiat identic cu elevii claselor a 11-a, respectiv a 12-a ruta directa de calificare. De asemenea, ei pot da BAC-ul chiar daca nu au examenul de capacitate promovat. Dupa promovarea bacalaureatului, elevii se pot inscrie la facultate.

Primarul Ion Barca a declarat ca a fost mult prea prins cu aceasta campanie electorala pentru a mai ajunge la ore si, astfel, a ramas cu situatia scolara neincheiata. Dupa ce a sarbatorit realegerea, el a precizat ca-si propune sa dea Bacalaureatul in sesiunea din toamna si, apoi, sa se inscrie si la facultate.

Copiii nascuti prin cezariana sunt predispusi la obezitate... VIDEO! Trei traficanti care transportau droguri in valoare de 2 milioane de euro au fost retinuti pe autostrada A1...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x