Antena Căutare

Articole despre euforia cuisine

Cotlet de porc in bere

Cotlet de porc in bere

Ionut Stan, bucatar sef la restaurantul Riviera din Bucuresti, a gatit la Euforia Cuisine cotlet de porc in sos de bere. Preparare: Intr-o tigaie incinsa se pun cubulete de unt si ulei de masline, apoi se pune la prajit cotletul de porc,...

Miercuri, 01.09.2010, 16:32
Piept de pui cu grapefruit

Piept de pui cu grapefruit

Mihai, bucatar-sef la restaurantul Rossetya din Bucuresti, a venit la Euforia Cuisine pentru a pregati o reteta a localului, piept de pui cu grapefruit. Preparare: bucata de piept de pui se spala bine, se usuca apoi se taie in doua parti mari,...

Miercuri, 01.09.2010, 14:10
Cotlete de berbecut marinate

Cotlete de berbecut marinate

cotlete de berbecut orez salbatic curry sos de rosii radichio ulei de masline parmezan sare si piper Preparare: Se pune uneiul de masline intr-o tigaie care se pune de foc. Cotletele de berbecut sunt marinate in prealabil in bait din vin...

Miercuri, 01.09.2010, 13:54
Risotto cu mazare

Risotto cu mazare

orez mazare ceapa ardei gras ulei de masline vin alb usturoi ciuperci apa parmezan unt sare si piper Preparare: Se taie o jumatate de ceapa si se caleste in ulei de masline. Se taie si un ardei gras si se adauga in tigaie, peste ceapa. Se...

Miercuri, 01.09.2010, 13:53
Zucchini pane cu crema de branza

Zucchini pane cu crema de branza

zucchini feta de capra gorgonzola smantana ceapa rosie ou pesmet faina mix de salate rosii cherry sare si ulei de masline Preparare: Se spala zucchini si se taie felii, se sareaza putin. Oul se sparge intr-un castron si se bate cu un praf...

Miercuri, 01.09.2010, 13:37
Sardine cu midii

Sardine cu midii

Preparare: se stoarce zeama de lamaie peste mai multe sardine proaspete (spalate si curatate), dar si peste carnea de midii. Se presara apoi piper si sare de mare. Separat, se incinge ulei de masline intr-o tigaie, apoi se adauga 2-3 catei de usturoi,...

Miercuri, 01.09.2010, 13:34
Ciuperci umplute cu somon fume

Ciuperci umplute cu somon fume

Bucatarul Gales Zenoviu a venit la Euforia TV pentru a arata cum se gatesc ciuperci umplute cu somon afumat. Preparare: Somonul afumat se taie in bucati marunte, iar ciupercile se curata de invelisul exterior, apoi se dau cu putina sare, acest...

Marti, 31.08.2010, 16:16
Salata mexicana

Salata mexicana

Ionut Stan, bucatar la restaurantul Riviera din Bucuresti, a gatit la Euforia Cuisine o salata mexicana. Preparare: Se calesc intai pieptul de pui, taiat fasii, si legumele (ardeiul gras), separat insa, puiul intr-o tigaie, legumele in alta - totul...

Marti, 31.08.2010, 16:13
Salata bavareza

Salata bavareza

Liviu Onica, bucatar-sef la restaurantul Edelweiss din Poiana Brasov, a gatit la Euforia Cuisine o salata bavareza de la poale de munte. Preparare: mai intai se taie o bucata de cascaval, de 200 de grame, in cubulete (pont: este recomandat sa...

Luni, 30.08.2010, 21:08
Humus

Humus

Adrian Hadean a venit la Euforia TV sa ne arate cum sa preparam in casele noastre hummus - un produs care nu lipseste de pe mesele din orientul Mijlociu. Se toaca marunt cateva fire de patrunjel si se pun peste vasul in care se afla 300 de grame de...

Luni, 30.08.2010, 19:52
Cod pane cu cascaval

Cod pane cu cascaval

file de cod lamaie rosii cherry ulei de masline busuioc usturoi lapte oua faina cascaval sare si piper Preparare: Pestele se pune intr-un bol cu lapte sa se fragezeasca. Intre timp se face salata: Se taie rosiile cherry, bsuioc verde,...

Luni, 30.08.2010, 19:50
Pui cu ciuperci

Pui cu ciuperci

piept de pui ciuperci ardei gras smantana lichida ulei de masline orez sare si piper Preparare: Se taie puiul julien. Se pune o tigaie pe foc si se pune in ea ulei de masline extra-virgin, se adauga putin usturoi si se amesteca. Se pun...

Vineri, 27.08.2010, 18:27
Somon cu ananas

Somon cu ananas

Se marineaza intai somonul cu zeama de lamaie si cu zeama de portocale, apoi se asezoneaza cu sare si cu piper. Se taie ananasul intreg, decojindu-l la exterior cu cutitul. Se asaza somonul marinat in tava, peste felii de portocala, iar deasupra se pun...

Vineri, 27.08.2010, 17:58
Saltimboca alla romana

Saltimboca alla romana

muschi de vita ciuperci salvie prosciutto crudo rosii cherry unt vin alb sare piper Preparare: Muschiul de vita se batem se sareaza, se pipereaza. Tigaia se pune la foc mediu si se oune putin unt la topit. Pe felia de carne se pun bucati de...

Vineri, 27.08.2010, 17:39
Escalop de pui cu sos de vin

Escalop de pui cu sos de vin

Pieptul de pui se taie in felii subtiri si se condimenteaza. Separat, intr-o tigaie, se pun la incins un cubulet de unt si cu ulei de masline. Carnea se tapeteaza apoi cu faina si se pune la prajit in tigaie. In momentul in care e gata 80% se adauga...

Joi, 26.08.2010, 18:30
Paste cu rucola si curcan

Paste cu rucola si curcan

Se pun pastele la fiert, in apa fierbinte, sare si putin ulei de masline. Separat se face sosul: intr-o tigaie se pune uleiul de masline si se adauga rondele de ceapa - totul insa la foc mic. Se taie in cubulete mici carnea de curcan si se pune peste...

Joi, 26.08.2010, 17:48
Pastrav cu nuci si prune uscate

Pastrav cu nuci si prune uscate

Pastravul se marineaza, si pe interior, si la exterior, cu zeama de lamaie, sare si piper. Separat, prunele uscate se pun in apa fierbinte, pentru a se inmuia. Se adauga nuca pisata, doi catei de usturoi, cimbru, zeama de lamaie si se amesteca bine.Se...

Joi, 26.08.2010, 16:28
Medalion de somon cu sos salsa

Medalion de somon cu sos salsa

Intr-o tigaie se pune la prajit susanul, pentru ca acesta sa elibereze ulei. Fileul de somon se stropeste cu zeama de lime (lamaie verde) si se da cu ghimbir proaspat, ras fin. Se pune apoi la prajit, intr-o tigaie unsa cu ulei de masline - doua...

Miercuri, 25.08.2010, 19:09
Ratatoui in foietaj

Ratatoui in foietaj

30 grame ceapa 50 grame vinete 80 grame ardei 2 linguri sos de rosii proaspete usturoi cimbru 50 grame dovlecel verde 100 grame foietaj un galbenus de ou rosii cherry prajite usor sare piper Preparare: Cu un cutit mic se traseaza...

Miercuri, 25.08.2010, 17:19
Tarta de pui cu praz

Tarta de pui cu praz

Se pune prazul la fiert in apa, la fiert, taiat rondele si dat cu sare. Intr-o tigaie se toarna putin ulei de masline si se incepe calirea cepei, taiata si ea rondele. Separat, pieptul de pui se taie bucati mici, de cativa centimetri, apoi se pune in...

Miercuri, 25.08.2010, 17:15
Salata de pastai cu rata

Salata de pastai cu rata

pastai de fasole verde ceapa piept de rata afumat foie gras ulei de masline otet balsamic verdeata sare si piper Se fierb pastaile si se oun direct pe gheata. Se pun intr-un bol, peste ele se adauga ceapa, patrunjelul, sare si piper, doua...

Miercuri, 25.08.2010, 17:09
Tigaie picanta

Tigaie picanta

piept de pui ardei iute orez zahar smantana dulce piper rosu apa sare Preparare: Intr-o oala, se pune apa la fiert. Apoi se dauga orezul. Intre timp, se taie in bucatele egale pieptul de pui. Intr-o tigaie se pune zaharul si se...

Miercuri, 25.08.2010, 17:08
Muschi de vita cu legume si sos salsa

Muschi de vita cu legume si sos salsa

Primul pas: tocarea marunta a ardeiului, a rosiilor, a dovleceilor. Apoi, se trece la sotarea ardeiului si a dovleceilor, rosia lasandu-se cruda, intr-un bol separat. Se face apoi dressingul, din ulei de masline, otet normal, chilli, o lingurita de...

Marti, 24.08.2010, 16:34
Piept de gasca cu portocala

Piept de gasca cu portocala

Se cresteaza pieptul de gasca, pe partea cu piele, se asezoneaza cu sare si cu piper, apoi se pune la prajit in tigaie, cu ulei de masline, pe partea cu pielea. Se adauga 2-3 batoane de scortisoara, un pahar mic de coniac si sucul de portocala. In alta...

Luni, 23.08.2010, 19:22
Sufleu de vitel

Sufleu de vitel

Muschiul de vita se fragezeste intai in tigaie, in unt incins, la foc mic insa, dupa ce a fost taiat, portionat si asezonat cu sare, piper si cimbru. Apoi se flambeaza in vin rose, se adauga putin sos de soia si zeama de lamaie. Dupa aceasta erapa...

Luni, 23.08.2010, 19:09
Rulada de pui cu telemea

Rulada de pui cu telemea

Pieptul de pui se cresteaza pe la jumatate apoi se bate cu tocatorul special. Deasupra se pun frunze de busuioc, cubulete de telemea de oaie, iar apoi se ruleaza. Se prajeste apoi in tigaia unsa cu ulei de masline in care se adauga cativa catei de...

Luni, 23.08.2010, 19:08
Chiftele de dovlecel cu tzatziki

Chiftele de dovlecel cu tzatziki

Dovleceii sunt taiati felii apoi li se scot samburii, folosind doar miezul pur pentru chiftele. Se rade telemea, se adauga doua oua, faina, se toaca marunt patrunjel si busuioc, se adauga ulei de masline, usturoi. Si castravetilor li se scot semintele,...

Vineri, 20.08.2010, 19:51
Creveti indragostiti

Creveti indragostiti

Prima oara se marineaza crevetii, in ulei de nuci, sare, chilli, ulei de susan, coaja si zeama de lamaie, ardei iute, anason. Se adauga o lingura de miere, una de unt de arahide - si se amesteca bine toate ingredientele. Separat se toaca migdale si se...

Vineri, 20.08.2010, 17:11
Piept de rata cu coacaze

Piept de rata cu coacaze

Se pune putin ulei de masline la incins, se cresteaza usor pieptul de rata, apoi se pune la prajit, adaugand putin cimbru proaspat. Separat se fierb cartofii, la fel ca si sparanghelul. Se curata ciupercile si se taie in felii, apoi se face un...

Vineri, 20.08.2010, 16:45
Salata "excalibur"

Salata "excalibur"

Salata se taie marunt, intocmai ca si ardeiul gras, rosiile si castravetii. Se adauga branza telemea, ceapa rosie si sunculita. Sus de tot se pune un ou fiert, taiat pe din doua. Dressingul se face din ulei de masline, otet balsamic, sare, piper. La...

Joi, 19.08.2010, 18:40
Orez salbatic cu peste si mandarine

Orez salbatic cu peste si mandarine

Jakob Hausmann a preparat orez salbatic cu peste si mandarine, insa cu ajutorul metodelor moleculare de gatit. Preparare: se caleste intai ceapa tocata fin in ulei de masline, apoi se adauga paharul de orez salbatic. La fiecare pahar de orez se adauga...

Joi, 19.08.2010, 17:29
Kereviz - aperitiv turcesc

Kereviz - aperitiv turcesc

Intr-un vas metalic, pe foc, se pune intai uleiul de masline (100ml), peste care se adauga o ceapa medie tocata marunt. Intre timp telina, cartofii si morcovul se taie bucati mici. Apoi, se adauga morcovii maruntiti peste ceapa deja pusa in uleiul de...

Miercuri, 18.08.2010, 18:42
Coronita de purcel cu cartofi aurii

Coronita de purcel cu cartofi aurii

Miercuri, 18.08.2010, 18:39
Calcan cu legume innabusite

Calcan cu legume innabusite

Marti, 17.08.2010, 18:06
Fantezii cu foietaj

Fantezii cu foietaj

Ingrediente: unt, oua, miere, dulceata de capsuni, faina, nuca de cocos, capsuni, pesmet, foietaj. Preparare: tava se unge cu unt si se adauga un pic de pesmet. Pe masa de lucru se pune faina apoi se intinde bine foietajul, dupa care se realizeaza...

Luni, 16.08.2010, 09:02
Carpaccio de dovlecel

Carpaccio de dovlecel

Se taie in felii subtiri un dovlecel, apoi acestea se asaza la baza farfuriei pe careva fi servit preparatul, una langa alta. Se maruntesc apoi mai multe frunze de salata, care se pun apoi peste feliile de dovlecel. Se prepara apoi un dressing...

Vineri, 13.08.2010, 17:44
Pui iute si gustos

Pui iute si gustos

Vineri, 13.08.2010, 16:51
Creveti cu usturoi si mere la gratar cu garnitura de broccoli

Creveti cu usturoi si mere la gratar cu garnitura de broccoli

Preparare: se pune la incins ulei de masline, se adauga un catel de usturoi taiat marunt, apoi putin patrunjel tocat marunt si o lingurita de pasta de ardei iute. Se adauga apoi crevetii si se lasa un minut sa sa prajeasca. Intre timp, se taie in...

Vineri, 13.08.2010, 11:55
Piure de morcovi cu peste

Piure de morcovi cu peste

Preparare: prima oara se fierb morcovii, in apa clocotita, cu sare. Fileul de peste se condimenteaza cu sare si cu piper si se pune la prajit in unt topit in tigaie, pe ambele parti, pana cand se rumeneste uniform. Se adauga apoi rosiile cherry, langa...

Joi, 12.08.2010, 17:53
File de dorada cu legume

File de dorada cu legume

Preparare: se pune apa la fiert intr-un vas, dupa care se adauga conopida si se lasa sa fiarba 5 minute. Intre timp se fileteaza o dorada, cu atentie, si se pun fileurile la prajit, intr-o tigaie unsa cu ulei de masline, mai intai pe partea cu pielea....

Joi, 12.08.2010, 17:52
Quiche lorraine

Quiche lorraine

Preparare: se intinde o foaie mare de placinta sau foietaj intr-un vas rotund de metal, circular, se tapeteaza inclusiv peretii vasului cu blatul. Se taie apoi in felii subtiri o bucata de 250-300 grame kaizer si jumatate de tulpina de praz, rondele...

Marti, 10.08.2010, 16:27
Mancare de ciuperci

Mancare de ciuperci

Preparare: se pune ulei de masline la incins in tigaie, apoi se adauga o ceapa rosie tocata marunt si doi-trei catei de usturoi. Intre timp se taie in bucati mari mai multe ciuperci, care se adauga apoi in tigaia de pe foc. Se toaca marunt apoi cateva...

Luni, 09.08.2010, 18:26
Linte cu orez

Linte cu orez

Preparare: se taie o ceapa rosie medie in rondele apoi s epune la sotat intr-o oala unsa cu ulei de masline. Se adauga 50 de grame de orez si 100 de grame de linte uscata, dupa care se toarna in oala doi litri de zeama de legume. Se acoepra oala si se...

Luni, 09.08.2010, 16:56
Tarta de mere si dulceata de gutui

Tarta de mere si dulceata de gutui

Preparare: se intinde o foaie de placinta pe fundul unei tavi intoarse. Foaia de placinta trebuie scoasa din frigider inainte si adusa la temperatura camerei. Se intinde apoi dulceata de gutui pe toata suprafata foietajului, iar apoi se feliaza subtire...

Miercuri, 04.08.2010, 19:32
Mere coapte cu caramel

Mere coapte cu caramel

Preparare: se curata cele doua mere de miez si samburi, apoi se asaza intr-o tava, cu tot cu coaja, si se umplu cu miere naturala de albine, in cavitatile interioare. Se baga apoi tava la cuptor, 10 minute la 180 de grade. Intre timp se face sosul...

Marti, 03.08.2010, 17:23
Salata de pui cu sos de smantana

Salata de pui cu sos de smantana

Preparare: se rup mai multe frunze de salata verde si se pun intr-un bol. Deasupra se pune o jumatate de castravete taiata felii, ardei gras rosu taiat julien, doua ciuperci taiate felii subtiri, masline rondele,boabe de porumb. Se presara putina sare...

Joi, 29.07.2010, 18:52
Tortilla de verduras con hamon y cheso (Omleta)

Tortilla de verduras con hamon y cheso (Omleta)

Preparare: se sparg patru oua intr-un bol de metal si se amesteca bine pana cand se obtine o spuma fina. Separat, intr-o tigaie pusa pe foc, se toarna un amestec de legume congelate, compus din cartofi, morcovi, mazare si se lasa sa se inmoaie un pic....

Marti, 27.07.2010, 13:07
Piept de rata cu ciuperci

Piept de rata cu ciuperci

Preparare: se taie in doua ciuperci champignions, apoi se pun la prajit, intr-o tigaie unsa cu putin ulei de masline. Se asezoneaza cu sare si cu concentrat uscat de legume. Dupa doua minute se adauga un cubulet de unt, un pahar de vin alb sec si un...

Joi, 22.07.2010, 16:47
Somon cu sparanghel

Somon cu sparanghel

Preparare: se taie un fileu de somon, se asezoneaza cu sare si cu piper, dar si cu chilli, apoi se da printr-un pat de seminte de susan. Se pun apoi bucatile de somon la prajit, intr-o tigaie cu ulei de masline extravirgin. Se face si un sos, din...

Joi, 22.07.2010, 16:44
Clatite suzette

Clatite suzette

Ingrediente: clatite suc de portocale coaja de portocale zahar unt rom Mod de preparare: - se adauga pe rand intr-o tigaie: suc de portocale, zahar, coaja de portocala, clatite, unt, rom Pofta buna!

Miercuri, 21.07.2010, 18:10
x