Antena Căutare

Articole despre euforia cuisine

Paste cu rosii, bacon si parmezan

Paste cu rosii, bacon si parmezan

Ingrediente: paste penne bacon masline capere rosii cherry sos de rosii cu busuioc salvie parmesan sare piper pepperoncino ulei de masline Mod de preparare: - baconul se caleste in ulei de masline, apoi se adauga sosul de rosii -...

Miercuri, 21.07.2010, 17:46
Platou cu fructe de mare

Platou cu fructe de mare

Ingrediente: 6 scoici verzi 6 creveti blak tiger decorticati 3-4 calmari tub ulei de masline usturoi sare, piper patrunjel lamiae, lime unt Mod de preparare: - fructele de mare se decongeleaza prin soc termic - camarul se spala bine...

Miercuri, 21.07.2010, 17:09
Tarta fina de ciuperci cu ou posat si salata crocanta

Tarta fina de ciuperci cu ou posat si salata crocanta

Ingredinte: 100g foietaj de placinta 300g ceapa caramelizata 100g ciuperci foliate 1 ou verdeata 3 rosii cherry cimbru, busuioc, mix de salate 4 cubulete unt ulei de masline suc de lamaie sare si piper Mod de preparare: - foietajul se...

Miercuri, 21.07.2010, 16:27
Piept de pui cu smantana si ciuperci

Piept de pui cu smantana si ciuperci

Ingrediente: 160g piept de pui 60g ciuperci din conserva 80g smantana dulce 50g unt 1 pahar de vin alb 3 linguri de sos Winchester sare si piper Mod de preparare: - untul se pune in tigaie fara ca aceasta sa fie incinsa in prealabil -...

Miercuri, 21.07.2010, 15:26
Tagliata si cartofi cu rozmarin

Tagliata si cartofi cu rozmarin

Ingrediente: 200g muschi de vaca 3 cartofi 200g unt rozmarin, sare, piper, ulei de masline Mod de prepartare: Muschiul de vita: - muschiul de vaca se curata si se fasoneaza, apoi se preseaza si se bate - carnea se condimenteaza cu rozmarin...

Miercuri, 21.07.2010, 14:51
Dorada cu legume

Dorada cu legume

Ingrediente: dorada, morcovi, lamaie, usturoi, rosii, conopida, vin alb, praz, chivas, patrunjel, rozmarin, ulei de msline, supa, sare, piper Preparare: pestele se taie si se fileteaza, iar in apa fiarta s epune conopida. In tigaie se pune pestele la...

Sambata, 17.07.2010, 20:33
Coronita de purcel si cartofi aurii

Coronita de purcel si cartofi aurii

Ingrediente: coasta de porc semiafumata, cartofi, morcovi, ceapa, telina, oregano, cascaval, sos picant, sare, piper Preparare: morcovul se taie rondele, ceapa in patru, ardeiul pe lungime, telina in bucati mai mari. Se pun legumele la fiert. Coronita...

Sambata, 17.07.2010, 20:32
Muschi de vita umplut si salata de ciuperci

Muschi de vita umplut si salata de ciuperci

Ingrediente: muschi de vita, ardei gras, ciuperci, ceapa verde, usturoi, mozzarella, cimbri, zahar brin, sos worchester, ulei, sare, piper Preparare: muschiuletul se umple cu mozzarella si cu ardei gras, tot acest amestec fiind dat prin ulei de...

Sambata, 17.07.2010, 20:31
Ficat de gasca cu sos de cafea

Ficat de gasca cu sos de cafea

Ingrediente: ficat de gasca, cafea, portocale, zahar, suc de portocale, vin de porto, amidon, nucsoara, cuisoare, sare, piper. Preparare: ficatul gras de gasca se prajeste putin si i se adauga putin piper alb si coniac. In alta tigaie se pune sucul de...

Sambata, 17.07.2010, 20:30
Brownie - negresa, preparat de Adrian Hadean

Brownie - negresa, preparat de Adrian Hadean

Ingrediente: oua. faina, praf de copt, lapte, zahar, ciocolata neagra, cacao, unt, vanilie, nuci, fructe de padure Preparare: se amesteca ouale si zaharulpana se obtine o spuma. Se adauga faina si se amesteca bine. Se pun doua lingurite de cacao. Se...

Sambata, 17.07.2010, 20:26
Clatite cu nuci si budinca de vanilie

Clatite cu nuci si budinca de vanilie

Ingrediente: foi de clatite, nuci, miere, lapte, scortisoara, praf de budinca, zahar Preparare: se fierbe budinca de vanilie pana se intareste, iar nucile se toaca marunt. Intr-un bol se amesteca mierea cu nucile, apoi se ruleaza in clatite. La final,...

Vineri, 16.07.2010, 22:28
Somon cu sos de smantana

Somon cu sos de smantana

Ingrediente: somon, smantana, struguri, fasole verde, porumb, ulei de masline, sare, piper. Preparare: se topesc 50 de grame de unt in tigaie, apoi se adauga fasolea verde. Somonul se pune la cuptor. Se adauga usturoi peste fasolea in unt, iar apoi se...

Vineri, 16.07.2010, 22:27
Salata cu file de cod pane

Salata cu file de cod pane

Ingrediente: file de cod pane, ardei gras, castraveti, rosii, ceapa, cereale de porumb, patrunjel, cascaval, iaurt. Preparare: se taie in bucati mai mici codul file, pastrandu-se insa o bucata intreaga. Se amesteca apoi cu ardeii grasi taiati de-a...

Vineri, 16.07.2010, 22:23
Salata de grapefruit

Salata de grapefruit

Preparare: prima oara se realizeaza dressingul, din iaurt natural (100ml), o lingura de miere, o lingura de seminte de mac, cateva frunze de menta tocate marunt. Se amesteca bine si se lasa apoi la frigider, pentru 10 minute. Se curata apoi un...

Vineri, 16.07.2010, 01:46
Salau cu sos de smantana si menta

Salau cu sos de smantana si menta

Mod de preparare: Se condimenteaza pestele cu sare si piper si se invarte prin faina. Se aseaza fileul de pestele intr-o tigaie cu trei cubulete de unt. Sosul se prepara cu samnatana lichida, sare, piper, zeama de lamaie si menta. Cand pestele este...

Vineri, 16.07.2010, 01:43
Stavrid cu unt picant si legume

Stavrid cu unt picant si legume

Preparare: se taie pe din doua si se curata de oase un stavrid, apoi se marineaza cu zeama de lamaie, sare de mare si piper si se unge apoi cu ulei de masline. Se pun apoi fileurile la prajit, intr-o tigaie incinsa, fara a mai adauga si alt ulei. Se...

Vineri, 16.07.2010, 00:40
Muschi de vita cu ciocolata

Muschi de vita cu ciocolata

Preparare: se taie in doua un muschi de vita, se unge cu ulei de masline pe ambele parti, apoi se pune la prajit intr-o tigaie. Se asezoneaza cu sare si piper negru proaspat macinat. Se foloseste apoi dulceata de ardei iute - aceasta se prepara exact...

Joi, 15.07.2010, 16:45
Pui cu mango

Pui cu mango

Joi, 15.07.2010, 16:44
Tochitura de somn si pastruga

Tochitura de somn si pastruga

Preparare: se taie in bucati mici un fileu de somn si unul de pastruga, apoi acestea se pun la sotat intr-o tigaie unsa cu ulei de masline si se asezoneaza cu sare si cu piper, amestecand timp de 2-3 minute. Intre timp se taie in bucati mari un ardei...

Joi, 15.07.2010, 15:57
Calcan cu ceapa si ardei iute

Calcan cu ceapa si ardei iute

Preparare: se incing doua tigai cu ulei de masline, apoi in prima se pun doua fileuri de calcan la sotat, iar in cealalta se pun rondelele de ceapa rosie si alba. Se prajeste fileul de calcan pe ambele parti si se adauga rondele de ardei iute verde...

Joi, 15.07.2010, 13:28
Saramura de crap

Saramura de crap

Preparare: se pun la copt pe plita incinsa un ardei gras galben si cateva rosii, care apoi se decojesc pentru a fi folosite la sos. Intre timp, se presara o cantitate generoasa de sare grunjoasa pe plita incinsa si se curata un crap mare romanesc si se...

Joi, 15.07.2010, 13:27
Creveti cu anghinare si curmale

Creveti cu anghinare si curmale

Joi, 15.07.2010, 13:19
Sufleu de vitel

Sufleu de vitel

Ingrediente: carne de vitel, unt, masline negre fara samburi, fasole verde,castraveciori murati, boia de ardei,praz Muschiul de vitel se portioneaza si se asezoneaza cu sare, piper, cimbru si concentrat de legume. Se pune la prajit in unt. In alta...

Miercuri, 14.07.2010, 21:07
Piept de rata umplut

Piept de rata umplut

Piept de rata, ficat de gasca, portocale, nucsoara, zahar brun, cognac, unt, miere de albine, peperoncini, sare si piper. Se cresteaza pieptul de rata si i se face un buzunarel. Ficatul de gasca se asezoneaza cu sare, piper, nuscoara si cogniac....

Miercuri, 14.07.2010, 21:06
Mascarpone cu fructe si legume

Mascarpone cu fructe si legume

Ingrediente: mascarpone, morcov, miere, zahar, grepfruit, compot de coacaze, smantana lichida, reductie de otet balsamic. In doua tigai puse la incins se pune zahar. Ct zaharul se caramelizeaza, se taie fructele si legumele. Intr-o tigaie se pun...

Miercuri, 14.07.2010, 21:05
Creveti cu sos de portocale

Creveti cu sos de portocale

Ingrediente: creveti, sparanghel usor fiert, portocale, smantana dulce, unt, cognac, sare si piper. E nevoie de doua tigai. Se pune unt in ambele. In una se pune sparanghelul, in cealalta crevetii. Peste creveti se adauga putina coaja de portocala,...

Miercuri, 14.07.2010, 21:02
Salata de hering afumat cu portocale

Salata de hering afumat cu portocale

Ingrediente: 4 bucati file de hering afumat, salata, ceapa rosie, rosii cherry, marar, nucsoara, portocale, lamai, ulei de masline, sare, piper. Se taie portocala cubulete, iar pestele se curata de piele si se taie si el bucatele si se pune peste...

Miercuri, 14.07.2010, 21:01
Muschi de vita cu grapefruit

Muschi de vita cu grapefruit

Preparare: se pune ulei de masline la incins, intr-o tigaie, apoi se ia bucata de muschi de vita de 300 de grame si se taie in felii groase, care se trec apoi putin prin faina si se pun in tigaie, cu focul insa la nivel mediu, pe ambele parti. Se...

Miercuri, 14.07.2010, 20:58
Muschi de vita in foietaj

Muschi de vita in foietaj

Preparare: se taie o bucata de muschi de vita mai subtire, se asezoneaza cu sare, piper si cimbru si se pune in tigaia incinsa cu ulei de masline, pe ambele parti. Intre timp, se taie marunt o tulpina de telina, o bucata de ardei gras rosu, apoi se...

Miercuri, 14.07.2010, 20:56
Midii gratinate

Midii gratinate

Preparare: se asaza pe un platou de ceramica jumatati de midii (fie proaspete, fie dupa ce au fost decongelate), apoi se stropesc cu zeama de la jumatate de lamaie si se asezoneaza cu piper negru macinat si cu sare de mare. Separat, intr-o tigaie,...

Marti, 13.07.2010, 20:25
Medalion de somon cu orez

Medalion de somon cu orez

Marti, 13.07.2010, 20:24
Cotlet de miel cu crusta de hrean

Cotlet de miel cu crusta de hrean

Preparare: se ia un cotlet de miel si se condimenteaza cu sare, chilli, apoi se face o crusta, din unt, pesmet si hrean ras marunt, dar si sare, piper si chilli. Intre timp, se incalzeste ulei de masline intr-o tigaie si se pune cotletul la rumenit,...

Marti, 13.07.2010, 20:22
Cataif

Cataif

Marti, 13.07.2010, 18:31
Tartar de ton rosu

Tartar de ton rosu

Preparare: se ia o bucata de carne rosie de ton si se taie in cubulete mai mari, apoi se pune intr-un bol. Acelasi lucru se face si cu jumatate de ardei gras rosu, una de ardei galben si cativa centimetri dintr-o tulpina de telina, tocata marunt. Se...

Marti, 13.07.2010, 18:28
Crap umplut cu trei feluri de cascaval

Crap umplut cu trei feluri de cascaval

Preparare: e nevoie de un crap mare, de 2-3 kilograme, care se curata de solzi si pe interior, apoi in burta pestelui se pun din cele trei tipuri de cascaval ras, de oaie, afumat si dulce. Se asezoneaza apoi cu piper, sare, si apoi se coase burta...

Marti, 13.07.2010, 18:27
Preparat spaniol si tartar de somon

Preparat spaniol si tartar de somon

Preparare mancarea spaniola: se taie fasii o bucata de ceafa de porc si se puna la prajit, in ulei de floarea-soarelui. Dupa un minut se adauga si un piept de pui, taiat la fel. Separat, in alta tigaie, se arunca la sotat mai multe ciuperci taiate pe...

Marti, 13.07.2010, 17:58
Pulpe de pui cu bere

Pulpe de pui cu bere

Marti, 13.07.2010, 02:36
Cheese cake cu lime

Cheese cake cu lime

Se piseaza marunt 200 de grame de biscuiti, care vor reprezenta baza prajiturii. Intr-o oala se topeste un cub de 150 de grame de unt, apoi se amesteca cu biscutii maruntiti. Se baga apoi amestecul la congelator, 10 minute, dupa ce s-a pus, in...

Marti, 13.07.2010, 02:34
Piept de pui cu ierburi

Piept de pui cu ierburi

Preparare: se taie in fasii un piept de pui apoi se pune la prajit intr-o tigaie in care s-a topit putin unt. Separat, se maruntesc verdeturi proaspete: cimbru, busuioc, rozmarin, patrunjel. Se face si sosul: int-o oala mica se topeste un cubulet de...

Marti, 13.07.2010, 02:32
Tartar de scoici si caviar

Tartar de scoici si caviar

Ingrediente: scoici, caviar, lamaie verde, ulei de masline, sare, verdeata, lemn de cedru. Preparare: scoicile se curata de muschi si se taie in bucati mici. Se adauga coaja de lamaie verde, dar si putin suc de lamaie verde si ulei de masline cu aroma...

Luni, 12.07.2010, 17:56
Paste cu macrou marinat

Paste cu macrou marinat

Ingrediente: macrou marinat, paste fainoase, gogosari, masline negre, ceapa rosie, maioneza, patrunjel. Preparare: se curata macroul de oase, in special de coloana. Se amesteca apoi macroul cu pastele fierte, cu gogosarii murati si cu ceapa. Se adauga...

Luni, 12.07.2010, 17:52
Lup de mare cu mamaliguta

Lup de mare cu mamaliguta

Ingrediente: lup de mare, prosciutto, morcov, ceapa, ghimbir, porumb, parmezano, malai, unt, vin alb, oregano, marar, salata rosie, chivas, lamaie, grapefruit, sare, piper. Preparare: pestele se face file, se pune la cuptor, pe un pat de legume,...

Luni, 12.07.2010, 17:46
Somon cu quinoa si legume

Somon cu quinoa si legume

Ingrediente: somon, quinoa, dovlecel, ceapa rosie, morcovi, rozmarin, spanac, ardei gras, usturoi, ulei de masline Preparare: quinoa se pune un pic la inmuiat, dupa care se pune la fiert la foc mic. Apoi, somonul se pune la cuptor, impreuna cu...

Luni, 12.07.2010, 16:47
Pastrav cu legume si ierburi aromatice

Pastrav cu legume si ierburi aromatice

Ingrediente: pastrav, dovlecel, rosii, ardei kapia, lamaie, rozmarin, dafin,salvie, ulei de masline, vin alb Preparare: pastravul se unge cu ulei de masline, se da cu sare si cu piper, iar apoi se pun ierburile aromate si se pun in interiorul...

Luni, 12.07.2010, 16:45
Salau gratinat

Salau gratinat

Ingrediente: salau, dafin, sare, piper, concentrat de legume, cascaval, piureu de cartofi. Preparare: se pune apa la fiert, apoi se adauga foile de dafin, sarea, piperul, si supa de legume. Fileul de salau se face rulou si se pune in tava incinsa cu...

Luni, 12.07.2010, 16:44
Pui cu somon in sos de creveti

Pui cu somon in sos de creveti

Ingrediente: piept de pui, somon afumat, creveti, mozzarella, smantana, vinete, oregano, ceapa, unt, ulei, faina, sare, piper Preparare: pieptul de pui se prajeste putin in ulei, dat prin faina. Crevetii se soteaza si ei un pic, se adauga apoi...

Luni, 12.07.2010, 16:35
Creveti cu pesto si supa cu urechi de lemn

Creveti cu pesto si supa cu urechi de lemn

Ingrediente creveti cu pesto: creveti busuioc usturoi creveti ulei de masline parmezan sare piper. Ingrediente supa de ciuperci urechi de lemn: ceapa verde porumb ciuperci urechi de lemn ghimbir sos de soia otet de vin ulei de susan...

Luni, 12.07.2010, 16:33
Risotto cu sofran

Risotto cu sofran

Ingrediente: orez arborio, ceapa, sofran unt, vin alb, supa de legume, ulei de masline, parmezan, sare, piper. Preparare: se prajeste ceapa in ulei de masline, dar doar putin. Se adauga sofranul apoi orezul. Se adauga supa de pui si se lasa 18 minute....

Luni, 12.07.2010, 16:30
Rechin albastru cu ciuperci si sunca

Rechin albastru cu ciuperci si sunca

Ingrediente: rechin, ciuperci, sunca, ceapa, usturoi, smantana, unt, marar, vin alb, lamaie, ulei, sare si piper. Preparare: se face intai marinarea rechinului albastru din Marea Neagra, in sos de lamaie, sare de lamaie, piper, apoi se prajeste putin...

Luni, 12.07.2010, 16:26
Salata de pui

Salata de pui

Ingrediente: piept de pui, ardei gras, salata, ulei, conopida, rosii cherry, devlecel, menta, otet, patrunjel, ghimbir, telina,varza radicchio, sare si piper. Intr-o tigaie se incinge putin ulei si se rumenesc fileurile de pui pe ambele parti. In...

Sambata, 10.07.2010, 12:42
x