Antena Căutare

Articole despre euforia cuisine

Tagliatelle cu creveti si zucchini

Tagliatelle cu creveti si zucchini

Ingrediente: faina, sofran, ulei de masline, ou, creveti, usturoi, peperoncini, vin, zuchini, parmezan, busuioc, lamaie, sare si piper. Pe masa de lucru se pun 150 grame faina tip 00, se sparge un ou, se mai adauga doua galbenusuri, putin sofran...

Sambata, 10.07.2010, 12:35
Urzici cu spanac si ou

Urzici cu spanac si ou

Ingrediente: spanac, urzici, ceapa, unt, ou, marar, sare si piper. Intai se oparesc urzicile in apa cu sare. Spanacul la fel, doar putin in apa fierbinte. Apoi se taie ceapa si se caleste usor in unt, cat se aureste un pic. Peste ceapa se adauga...

Sambata, 10.07.2010, 12:18
File de salau cu sos de mustar

File de salau cu sos de mustar

Ingrediente: file de salau, lamaie, mustar, boia dulce, coaja de portocala, usturoi oparit, cartofi, pesmet, patrunjel, sare si piper. Se marineaza salaul in lamaie, sare si piper. Apoi se face sosul de mustar din restul ingredientelor, in afara de...

Sambata, 10.07.2010, 12:15
Creveti cu cerneala de sepie

Creveti cu cerneala de sepie

Ingrediente: creveti, sepie, orez, legume, supa de pui, parmezan, ulei de masline, sare, piper Preparare: Intai se prepara risotto-ul, se pune piper, se adauga cerneala de sepie si se amesteca. Apoi, crevetii se fac in ulei de masline, cimbru, sare si...

Sambata, 10.07.2010, 10:29
Merluciu cu mango

Merluciu cu mango

Ingrediente: merluciu, mango, portocale, lamaie, ceapa, crema de branza, pasta de ardei, patrunjel, ulei de masline, sare si piper. Preparare: fileul de merluciu se marineaza intai in lamaie, sare de mare, piper, apoi se prajeste usor. Intre timp...

Sambata, 10.07.2010, 10:27
Pui ca la Casa Romaneasca

Pui ca la Casa Romaneasca

Ingrediente: pui, ardei, lamaie, ardei gras, ceapa, ulei, ciuperci, lamaie, usturoi, ardei iute, vin, sare, piper Preparare: Pieptul de pui se soteaza un pic in tigaie, in ulei, ardeiul se taie felii subtiri, ceapa la fel si se pun toate in tigaie,...

Sambata, 10.07.2010, 10:25
Momite crocante cu creveti

Momite crocante cu creveti

Ingrediente: amigdale de vitel, creveti, mazare, ulei, unt, ceapa, telina, dovlecei, cimbru, rozmarin, cuisoare, nucsoara, toast, supa de vitel, sare, piper Preparare: amigdalele de vitel se fierb, feliile de paine se taie cubulete si se amesteca cu...

Sambata, 10.07.2010, 10:24
Chiftelute moldovenesti in sos

Chiftelute moldovenesti in sos

Ingrediente: carne tocata de vita, usturoi, carne de porc, oua, cartofi, ceapa, pasta de ardei, suc de rosii, cimbru, dafin, bulion, sare, piper. Preparare: carnea se amesteca cu ceapa si apoi se fac cu mana in forme mai mari. Ceapa se caleste, se...

Sambata, 10.07.2010, 10:19
File din biban de mare cu orez si dovlecel

File din biban de mare cu orez si dovlecel

Ingrediente:biban, orez, rosii, dovleac, unt, vin, smantana, busuioc. Preparare:orezul se fierbe, apoi bibanul se cresteaza si se scoate fileul. Pestele proaspat nu se sareaza inainte de a fi prajit, ci doar la final. Dupa ce se prajeste pe o parte,...

Sambata, 10.07.2010, 10:19
Frigarui Caprese

Frigarui Caprese

O reteta mediteraneeana de frigarui caprese. Ingrediente: rosii, busuioc, mozzarella, ulei de masline Preparare: intr-un mojar se bate busuiocul, alaturi de ulei de masline. Apoi se pun pe frigarui bucatile de mozzarella si de rosii date prin sosul...

Sambata, 10.07.2010, 10:18
Piept de gasca cu portocale

Piept de gasca cu portocale

Ingrediente: piept gasca, rucola, portocala. Preparare:pieptul de gasca se cresteaza, se da cu sare, piper. Se pune uleiul de masline in tigaie si pune la prajit pieptul de gasca. Se adauga scortisoara si cognac, dupa care se caramelizeaza...

Sambata, 10.07.2010, 10:12
Pui pitit in lipie

Pui pitit in lipie

Pui pitit in lipie - o reteta de la Casa Iancului. Ingrediente: ceapa, ardei, ardei iute, bacon, ciuperci, pui, smantana, amidon. Preparare: se calesc legumele in ulei, ardeiul, dar si baconul. Se adauga ciupercile, apoi puiul. Se lasa aproximativ 10...

Sambata, 10.07.2010, 10:08
Steak John

Steak John

O reteta clasica internationala: Steak John Ingrediente: bacon, ciuperci, broccoli, muschi vita, ceapa, usturoi, sare, piper, unt, mustar. Friptura se face intai pe grill, se da cu sare si cu piper. Soteul se face din unt, ciuperci, ceapa, broccoli,...

Sambata, 10.07.2010, 10:05
Patratel unsuros sudic

Patratel unsuros sudic

O reteta de prajitura cub forma de cubulete. Ingrediente: lapte condensat, biscuiti digestivi, unt, Biscutii se faramiteaza, impreuna cu laptele, apoi se amesteca impreuna cu un topit, dupa care se intinde intr-o tava compozitia. Deasupra se pun...

Vineri, 09.07.2010, 14:18
Calamari umpluti cu ansoa

Calamari umpluti cu ansoa

Mod de preparare: Pentru a decongela calamarii, puneti-i intr-o sita pe care sa o scufundati in apa clocotita. Clatiti apoi fructele de mare si curatati-le de grasime, pielite si resturi de la coloana vertebrala. Intr-o tigaie puneti putin ulei de...

Joi, 08.07.2010, 18:08
Ospatul vanatorului

Ospatul vanatorului

Mod de preparare: Feliati carnea de cerb. Deoarece este mai tare, aceasta trebuie lasata mai mult timp sa se inabuse si sa fiarba: timp de 2 ore. Taiati marunt ardeiul, ceapa si ciupercile. Carnea se va “cali” impreuna cu ceapa si ardeiul, in...

Joi, 08.07.2010, 17:43
Crema de broccoli

Crema de broccoli

Mod de preparare: Pentru inceput, puneti putina apa la fiert, in care dizolvati un cubulet de concentrate de legume. In alt vas puneti la fiert doua oua, timp de 8 minute. Curatati un cartof si taiati-l cubulete. Mai aveti nevoie de o ceapa pe care...

Joi, 08.07.2010, 17:20
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Pizza Margherita Mod de preparare: Blatul de pizza se unge initial cu sos de rosii. Apoi, se presara mozarella si se introduce la cuptor. Este o pizza simpla si usor de preparat. Ingrediente: Blat de pizza Mozzarella Sos de rosii Sare si...

Joi, 08.07.2010, 16:54
Pizza Palladium

Pizza Palladium

Mod de preparare: Ungeti tava cu putin ulei de masline, apoi asezati aluatul, peste care se presara mozzarella si gorgonzola. Deoarece acesta este un blat fara sos, se introduce la cuptor doar cu aceste ingrediente. Dupa coacere, pizza se taie si pe...

Joi, 08.07.2010, 16:21
x